Naaktwandelen
Bloot de natuur in

terug naar overzicht Oostenrijk

Hintertux 

Tijdens de tweede tweedaagse tocht hebben we de auto in Finkenberg neergezet en zijn we met de bus naar Hintertux gegaan. Bij Madseit (1400 meter) zijn we de uitgestapt en via de 20 omhoog gegaan. Het weer was prima en we konden al snel onze kleren uit doen. Er was niet veel volk onderweg. Bij de eerste hut, de Grieralm hebben we nog wat gegeten en gedronken. Daarna zijn we verder gewandeld over de 20 naar de Loschbodenalm en verder naar de Kreuzloch. Dit was een mooie plek voor een pauze na een flinke klim omhoog (2150 meter). Na van het uitzicht genoten te hebben, zijn we verder gegaan naar de Elsalm voerde 534, waar een plekje hebben gezocht om te overnachten. Helaas was het wat drassig, maaier waren gelukkig genoeg plekken om de tentjes op te zetten. 

Na een welverdiende maaltijd zijn we gaan slapen en in de vroege ochtend konden we van een fantastisch panorama genieten. Na het ontbijt het kamp opgebroken, om te vertrekken voor de tweede etappe. We waren alleen en konden rustig bloot de dag beginnen en verder wandelen. 

We hebben de 534 verder gevolgd richting de Gemshütte. Dit is een fantastisch (zwart) pad. Onderweg hele spectaculaire vergezichten gehad.Je moet geen angst hebben voor dieptes (heb ik wel), want het pad voert langs steile hellingen, waar je op sommige plekken je jezelf aan kabels moet vasthouden. Ik werd er niet blij van, maar achteraf was het eigenlijk fantastisch. 

Bij de Gamshütte wat gegeten en gedronken, waarna we de 533 verder hebben gevolgd naar Finkenberg. 

De totale afstand was 21,7 km, waarbij we 1373 meter zijngeklomen en 1992 meter zijn afgedaald. Het hoogste punt van de route lag op 2185 meter en het laagste punt op 787 meter.