Naaktwandelen
Bloot de natuur in

terug naar overzicht Oostenrijk

Hoher Dachstein

De Dachstein domineert het gebied rond Ramsau en torent met zijn 3000 meter hoog boven alles uit. Deze berg trekt vele wandelaars en bergbeklimmers uit de hele wereld. Op elk niveau is hier wel wat te beleven.

 

Hier beschrijven we een wandeling die voert langs het massief van de Dachstein, waarbij je spectaculaire vergezichten hebt, riviertjes zult tegenkomen en je klein zal voelen op de steenvelden onder de Hoher Dachstein.

 

Tussen Ramsau am Dachstein en Filzmoos ligt de Dachsteinruhe. Dit is de grens tussen Steiermark en Salzburgerland. Hier bevindt zich een parkeerplaats, waar je de wandeling kunt beginnen. Over de 39C loop je omhoog en al snel kun je je kleding uit doen. Volg deze weg tot een hoogte van ongeveer 1450 meter en buig af over de 614/638. Hier wordt het gebied wat opener en zijn er minder bomen.

 

Blijf de 614 volgen tot de Dachstein Rundwanderweg, met nummer 617. Hier loop je ondertussen in de steenvelden. Dit zijn enorme vlaktes met rotsen en steen, die zeer indrukwekkend zijn. Links blijft steeds de Hohe Dachstein op je neerkijken. Op dit pad blijf je op ongeveer 2000 meter lopen. Er zijn dan geen grote stijgingen meer.

 

Vlak voor de Dachsteiner Südwandhütte, kun je de 6 gaan volgen. Dit is een mooi pad naar beneden, waarbij je je knieën zult gaan voelen.  Onderweg kom je langs een riviertje waar je lekker af kunt koelen in het smeltwater dat zo uit de bergen komt! Blijf de 6 volgen tot de Glösalm (even wat aantrekken) en vervolgje weg over de 8 naar de Dachsteinruhe, de plek waar je je wandeling bent begonnen.

 

De wandeling is middelzwaar en enige conditie is wel vereist, maar er zitten geen moeilijk en lastige passages in.

 

Je moet voor deze wandeling de hele dag uittrekken, dus houdt daar rekening mee met je planning. Ga ook goed voorbereid op pad en zorg voor voldoende eten en drinken en houdt het weer in de gaten. Eenmaal boven zijn er weinig schuilmogelijkheden. Zorg ook voor goede kleding. Je kunt hem naakt lopen, maar het kan boven flink waaien en regenen. Dan is een wind/regenjas niet overbodig. Ook goed schoeisel is noodzakelijk. Doe deze wandeling ook nimmer alleen! Mocht er wat gebeuren, kan er altijd hulp gehaald worden. Vergeet je mobiele telefoon dus ook niet. Zorg ook voor een goede wandelkaart. Kompass kaart nummer 31 kun je voor deze wandeling gebruiken.

 

Lengte: ca 28 km

Laagste punt: 1100 meter

Hoogste punt: 2030 meter

    

Veel bloot wandelplezier!