Naaktwandelen
Bloot de natuur in

terug naar overzicht Oostenrijk

Mayrhofen / Zillertal

in 2020 zijn we met de NEWT in de omgeving van Mayrhofen geweest. Hier hebben we een tweetal tweedaagse tochten gemaakt. 

De eerste tocht zijn we begonnen bij het stuwmeer de Schlegeisspeicher (1783 meter). Dit meertje ligt aan het einde van een tolweg. Halverwege moet je door een tunnel, waarbij je maximaal 15 minuten moet wachten op het verkeer van de andere richting. Het wordt met stoplichten gereguleerd. 

Vanaf de achterste parkeerplaats zijn we over de 524 in zuidelijke richting gewandeld, richting de Italiaanse grens. Dit is een mooi pad dat langzaam omhoog gaat. Er was redelijk wat volk, maar hebben toch naakt kunnen wandelen. Door het weer was het later op de dag niet meer mogelijk helaas. Het was best aan de koude kant. In de loop van de middag bereikten we de Italiaanse grens. Vlak over de grens hebben we in een berghut overnacht, het Pfitscherjochhuis (2275 meter) , waar we met de groep een eigen kamer hadden, dus ook bloot konden zijn. 

Nadat we ingecheckt waren hebben we nog een korte wandeling aan de italiaanse zijde gemaakt over de 3. Omdat het weer niet mee zat, zijn we tijdig terug gegaan naar de hut. 

De tweede dag zijn we weer naar Oostenrijk gewandeld en zijn aan de hoge zijde verder gegaan over de 528. Een schitterende tocht met mooie vergezichten. Helaas was het bewolkt en koud, maar hebben toch wat stukje bloot kunnen doen. De tocht voerde via de Unterschrammachkar naar de Olpererhütte. Het laatste deel voerde over de 502. Hier hebben we heerlijk gegeten, omveruvolgesn naar de Kemeba Panoramabrücke te gaan. Hier heb je een werkelijk fantastisch uitzicht op het stuwmeer waar we begonnen. Helaas hebben wij dat niet gezien, omdat het bewolkt was. 

Vandaar uit zijn we over de 502 naar beneden gewandeld om zo weer uit te komen bij de auto's. 

De tocht was in totaal 22,9 km lang. Het laagste punt was 1783 meter en he hoogste 2447 meter. In totaal zijn we 1115 meter geklommen en ook weer 1115 meter afgedaald.