Naaktwandelen
Bloot de natuur in

terug naar overzicht Oostenrijk


Neuberg bei Filzmoos   

Op korte afstand van de Hoher Dachstein ligt het gehuchtje Neuberg (990  m). Hier kun je de auto parkeren en beginnen aan een mooie en niet al te zware wandeling. Deze wandeling voert voornamelijk door bossen en over almen en niet door hoger gelegen gebieden. Een ieder met een goede conditie kan dit doen.  

Je begint de wandeling over route 50B tot de Arzbergalm. Op dit pad kun je na het verlaten van de bebouwing je kleren uittrekken. Van daar wandel je verder over de 50A (Zalzburger Almweg) naar de Langeggsattel (1313 m). Over de 52b kun je je weg vervolgen tot de T-splitsing. Daar neem je de 52A richting de Gsengplatte / Gerzkopf. Vanaf daar wandel je weer terug naar Neuberg.  

Je moet voor deze wandeling de hele dag uittrekken, dus houdt daar rekening mee met je planning. Ga ook goed voorbereid op pad en zorg voor voldoende eten en drinken en houdt het weer in de gaten. Zorg ook  voor goede kleding. Je kunt hem naakt lopen, maar als het weer omslaat, is kleding belangrijk. Een wind/regenjas niet overbodig. Ook goed schoeisel is noodzakelijk. Doe deze wandeling ook nimmer alleen! Mocht er wat gebeuren, kan er altijd hulp gehaald worden. Vergeet je mobiele telefoon dus ook niet. Zorg ook voor een goede wandelkaart. Kompass kaart nummer 31 kun je voor deze wandeling gebruiken.  

Lengte: ca 18 km

Laagste punt: 980 meter

Hoogste punt: 1630 meter