Naaktwandelen
Bloot de natuur in

terug naar overzicht Nederland

Kortenhoef 

 

Bij het Noordhollandse Kortenhoef liggen de Kortenhoefse Plassen.

Deze plassen zijn gelegen tussen Vecht en de Utrechtse Heuvelrug.  Hier lag in de oertijd lag een haast ondoordringbaar moeras. In de loop der tijd is hier een veen ontstaan dat is opgebouwd uit alle plantenresten die daar zijn achtergebleven. Door het afgraven van veen en kleinschalige landbouw is er een zeer afwisselend en gevarieerd gebied ontstaan.

 

Geniet vanuit je kano van de wirwar aan plassen, sloten, weilanden, rietvelden, moerasbos en polders. Spoor de oude veenpatronen op en luister naar het luidkeels gezang van de rietzanger. In bepaalde periodes is de kans groot dat je over velden van waterlelies moet varen. Dit is een schitterend gezicht, maar kost soms wel een klein beetje extra energie, maar dat is het waard.

 

Er is een mooie kanoroute uitgezet, die makkelijk vanuit Jachthaven Kortehoef , Moleneind 2-4, kunt starten. Langs de route staan overal paaltjes die je kunt volgen en afhankelijk van je tijd en conditie, kun je kiezen voor een langere of kortere route. Langs de route is een aantal picknick plaatsen gecreëerd, waar je even kunt rusten.

 

Halverwege de route kom je door het dorp heen. Sla daar even een doek om en vaar niet naakt door het dorp! Houd het bij de kanoverhuurder ook discreet en geen niet aan dat je naakt gaat kanovaren. Wellicht dat het hun niet kan schelen, maar je weet maar nooit.

 

           

Veel bloot vaarplezier!