Naaktwandelen
Bloot de natuur in

terug naar overzicht Nederland

Wormer- en Jisperveld

 

Vlak onder de rook van Zaandam ligt het Wormer- en Jisperveld. Dit natuurgebied ligt op korte afstand van diverse steden, maar je waant je hier in een compleet andere wereld.

 

Het is een gebied met talloze kanalen en een paar meertjes. Deze kanalen zijn ontstaan door veenopgravingen. Tussen de kanalen liggen ontelbaar veel eilandjes waar vogels huizen en koeien grazen. Ook zijn er eilandjes die in privébezit zijn.

 

In het gebied kun je oneindig variëren in routes. Er is een aantal knooppunten waartussen je kunt varen. Hiermee kun je zelf een route maken en de tocht zo lang of zo kort maken als je wil. Ook is er een aantal picknick plekken, met bankjes waar je lekker kunt rusten en van de zon kunt genieten (als deze schijnt).

 

Kano’s kun je huren bij Arjan Bloem aan de Poelweg 1b in Wormer. Hier vind je goede kano’s voor een lage prijs. In het weekend € 3,- per uur en door de week € 5,- per dag. Let op: op feestdagen gesloten.

 

Houd er rekening mee dat dit geen naturistisch kanobedrijf is. Vertrek en arriveer gekleed en geef ook niet aan dat je naakt gaat kanovaren. Zo voorkom je eventuele problemen voor andere kanoliefhebbers.

 

Veel bloot vaarplezier!